Dienstag, 16. Oktober 2007

Kriminaalne (2)

Tundub, et meil on maja kahtlusttekitavaid asju täis.

Eile oli näiteks Gosha veendunud, et pesumasinal on isiklik vimm tema riiete vastu. Et pesumasin ei taha neid pesta ja masin on rikkis.

Loomulikult alarmeeriti kohe Eiki. Vaene mees pidi mitu korda meie vannitoa ja oma korteri vahelt jooksma. Sest kui sa
inimesele ütled, et pesumasin- ei-pese-ja-kõik-on-pahasti-ja- tule-ja-õpeta- ja- olgu- lahendus-kohe-olla, siis mida sa järgmiseks teed? Loomulikult!
Sa lähed dušši alla.

Eik viis läbi lühitutvustuse pesumasina kasutamise osas. "Strat drücken!"*(Hapke, E. 2007***). Juba see tekitas mitmesugust kaagutamist.

Järgnes iga teadusliku eksperimendi kohustulik osa - vaatlus. Gosha pesu vaadeldi nagu küpsevat kooki. Kohati võis kuulda kahtlustaval toonil kuuldavale toodud kommentaare nagu: "Võtab vist vee sisse." "Laseb vist vee välja." "Vist on tühi." "Vist ei võtnud vett sisse." Suvalises järjekorras ja korduvalt. Lõppkokkuvõtteks leiti, et masin kann kaputt sein**.

Mul on kuri kahtlus, et lugu kulmineerub igasugusest pesumasinast ilmajäämisega.

Pildil raamatu "Das sockenfressende Monster in der Waschmaschine. Eine Einführung ins Skeptische Denken." ehk "Sokke sööv koletis pesumasinas. Sissejuhatus skeptilisse mõtlemisse." kaas. Autor: Bördlein, C. Tüüp masinal tuleks punase aluspesuga vist tuttavam ette?

* Vajutage Stardile!
** Võib katki olla.
***suuline arutelu

Keine Kommentare: