Sonntag, 14. Oktober 2007

Hannover

Kuna mul on nüüd olemas õpilaspileti sarnane moodustis, siis sain sinna tasuta sõita. Rongisõit kestis poolteist tundi. Raudtee servad on siin sama hooldamata nagu meilgi. Vahepeal vilksatas aga mööda ka põnevaid nähtusi nagu näiteks saksa-põlisloom kaamel ja meelistranspordivahend hobune (linna tänaval?).

Ekskursiooni juhtisid kaks kohalikku üliõpilast üks lausa põlismaine. Et aega oli tegelikult päris vähe siis saime ainult linna tähtsaimatest punktidest mööda joosta. Aga grupijuhtidega niisama juttu vesta oli ka tore. Ei olnud riiki, millest nad kuulnud ei oleks olnud, ega ajaloolist aspekti, mida nad kommenteerida poleks osanud.

Hannoveris oli aastal 2000 World Exhibition. (Anja reakstioon - "What's that?" - pedagoog!). Selleks sündmuseks oli linn loomulikult üles vuntsitud ja seda võis veel praegugi näha. Tänavatel oli palju kunstiteoseid, aga see olevat niimoodi kogu aeg olnud. Paljud skulptuurid on tänavatel lihtsalt ajaloo mäletamiseks. Linnas leidub kõrvuti nii varemeid, keskaegseid kui ka väga uusi, modernseid ja futuristlikke ehitisi. Põnev sulam.

Raekojas olid linna maketid erinevast ajast: keskaeg, enne sõda, peale pommitamist ja tänapäev.

Mina kõndisime palju ja õhtuks olime päris väsinud, aga mina jäin küll päevaga rahule. Võib ju ka unistada, et leian kunagi aega seda veel kord vaatama minna, aga siis on mul seal ka ööbimiskohta vaja, sest linn oli tõesti ilus.

Keine Kommentare: